1. Визначте формулу
слабкого електроліту, що застосовується в кулінарії для консервування овочів
А НСl ; Б ΝаОН; В СН3СООН;
Г СН3СООΝа
2.
Формула ароматичного аміну
А CH3–NH2 ; Б СН3–CH2–CH2–NH2
;
В CH3–NH –СН3 ; Г C6H5 –NH2.
3. Укажіть
послідовність типів хімічних реакцій, що відповідають перетворенням 1 і 2 за
схемою: 1 2
А гідроліз,
гідрування; Б гідроліз, дегідратація;
В дегідратація,
гідрування; Г дегідрування, гідроліз.
4. Який із названих засобів побутової хімії при необережному поводженні з
ним може спричинити хімічні опіки на шкірі?
А освіжувач повітря (аерозоль, що містить пропан) ;
Б засіб для прочищення каналізаційних труб (гранули натрій гідроксиду) ;
В мийний засіб для скла (рідина, що містить гліцерол) ;
Г добриво для кімнатних
рослин (гранули калій нітрату).
5. Визначте
формулу речовини «Х», що застосовують для автогенного зварювання металів у
схемі перетворень СН4 → Х→ CН3СOН
А СН2 = СН2; Б С2Н4
; В С2Н2 ;
Г C2Н5
– OН
6.
Крохмаль як полісахарид
складається переважно із залишків
А рибози ; Б лактози; В α-глюкози; Г β- глюкози .
7. Полімером, що не переробляється в природі мікроорганізмами та забруднює
навколишнє середовище,є
А крохмаль ; Б целюлоза ; В білок ; Г поліетилен.
8. Синтетичне
волокно – це …
А вовна;
Б бавовна; В віскоза; Г капрон.
ЗАВДАННЯ НА ПРАВИЛЬНУ ПОСЛІДОВНІСТЬ
9.Установіть генетичний ланцюжок добування амінооцтової кислоти з
поданих речовин:
А етиловий спирт ;
Б хлороцтова кислота;
В оцтова
кислота; Г оцтовий
альдегід.
10.Установіть
послідовність реагентів для здійснення перетворення:
CO2СH4 CH3Cl CH3NH2 [CH3NH3]Cl:
А NH3(надл.)
; Б Cl2 (водн.) ; В O2; Г HCl; Д Cl2, hn.
Експериментальне завдання
За допомогою
яких дослідів можна розпізнати глюкозу та фенол. Відповіді обґрунтуйте і
підтвердьте рівняннями реакцій.
Немає коментарів:
Дописати коментар